APK

Dankzij de APK-keuring is het een stuk veiliger geworden op de Europese wegen. Ook het milieu profiteert, want de keuring levert schone en veilige auto’s op, ook als ze iets ouder zijn. Elk autobedrijf van Bosch Car Service heeft zijn eigen APK-keurmeester in dienst. Die ziet er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen.
 


Keurmeester

In 2014 is ons bedrijf benadert door het RDW voor een opname van een promotiefilm van het Nederlandse APK-systeem om in Brussel aan heel Europa te tonen.
Zij zochten een bedrijf met een goede uitstraling, met een keurmeester die een perfecte score heeft, oftewel een keurmeester die nog nooit op een fout is betrapt bij een steekproefcontrole van het RDW.
Bosch Car Service Peek, was dus de ideale kandidaat! 
 

Zelden afkeuringen

De APK-keuring bestaat in Nederland sinds 1985. De keuring is zo’n succes omdat 71% van alle keuringen in combinatie met een onderhoudsbeurt worden uitgevoerd. Eventuele gebreken worden daardoor meteen hersteld, waardoor er relatief weinig auto’s worden afgekeurd.

 

Nieuwe regels

Onlangs zijn de APK-regels aangepast. Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen benzine en diesel. Ook de datum van de eerste toelating (dus wanneer de auto op kenteken is gezet) is van invloed op de keuringsinterval. In het onderstaande overzicht van de RDW ziet u precies wanneer uw auto weer aan de beurt is.

 

APK_Tabel.jpg